Een tuinkachel is een waardevolle sfeermaker in ieders tuin. Als hij eenmaal is geïnstalleerd is het genieten geblazen. Er zijn veel verschillende soorten tuinkachels te koop. Van klein en goedkope tot en met duur en groot.

Waar moet je op letten?

Bij het aanschaffen van een tuinkachel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je moet letten op de diameter van de tuinkachel of de hoogte, breedte en lengte. Zorg dat je de tuinkachel niet neerzet waar amper ruimte in. Als iets te dicht bij staat zal dit in vlammen slaan. Het is beter om er minimaal een meter tussen te houden.

Verder is het handig om te beslissen of de tuinkachel voor een groot publiek of voor een klein gezelschap is. Gebruik je hem nu echt maar 1x per maand dan is het waarschijnlijk verstandig om er eerder voor te kiezen om hem te delen met familie of buren.

Kies het juiste materiaal voor de tuinkachel

Ga er niet vanuit dat elk materiaal dezelfde eigenschappen heeft. Zo heeft corten staal het grote voordeel dat het tegen regen kan en is roestvrij. Het heeft als nadeel dat het niet tegen vorst kan. Dit zelfde nadeel heeft keramiek ook. Keramiek heeft zijn vrolijke uitstraling als voordeel. Er kunnen mooie kleuren worden mee gebakken in de klei. Staal blijft lang warm, maar roest eenvoudig en zal daarom zijn kleur verliezen na enige tijd.

Verder is het nog handig om in de webwinkel zelf te kijken naar de levertijd en naar de verzendkosten. Soms zitten er geen verzenkosten bij dit scheelt enorm. Veel tuinkachels boven de 500 euro doen er enkele weken over om bij u bezorgd te worden. Ze moeten namelijk speciaal in een vrachtwagen de tuinkachel komen brengen. Kijk voor meer informatie op www.tuinkachelgigant.nl.

Rate this post