In korte tijd wist het Iers / Engelse bedrijf Primark in Nederland uit te groeien tot een fenomeen. Hoewel de keten al sinds 1969 bestaat en inmiddels 341 kledingwinkels over de hele wereld heeft, is het pas de laatste jaren ook bekend bij het Nederlands winkelend publiek.

Nederlanders houden van goedkoop shoppen.

Wij houden van koopjes en goedkoop kleding shoppen. Dit is de hoofdreden waarom Primark zo snel voet aan wal heeft kunnen zetten in ons kleine kikkerlandje. Het concern weet héél goedkoop kleding te produceren om deze voor de laagst mogelijke prijzen te verkopen. Hardwerkende mensen zijn daar gevoelig voor en kopen daarom vooral veel vrouwen kleding bij de Primark.

Ondanks dat de kleding en andere producten die het bedrijf verkoopt vaak op onethische manieren wordt geproduceerd boeit dat de meeste mensen niet en is het op een zaterdag bij welke Primark dan ook een mierenhoop van mensen die goedkoop willen shoppen.

Zijn er meer winkels zoals Primark?

Kledingwinkels heb je in alle maten en soorten. Wat Primark goed doet is redelijke leuke kleding voor een belachelijk lage prijs verkopen. Andere goedkope kledingwinkels zoals de Zeeman, C&A die verschillen weer in concept, zo heeft de Zeeman echt geen leuke kleding en ga je daar eerder heen voor praktische dingen zoals goedkope sokken. En Hebben ze bij de C&A weer goedkope kleding maar ook redelijke veel merken tegen premium prijzen.

Dan heb je nog de Zara, H&M en de WE die allen geen premium kwaliteit leveren, maar wel beter dan de Primark, maar daardoor ook weer een stuk duurder zijn.

Dat Primark echt de goedkoopste kledingwinkel is, blijkt eerder een feit dan fictie. Het is er altijd uitverkoop en kunnen andere kledingwinkels deze prijzen niet bieden.

Het kan wel goedkoper bij andere winkels.

Geef de hoop niet op. Als je de onethische producten van de Primark wilt vermijden, zijn er nog andere wegen die je kunt bewandelen om goedkoop kleding te shoppen. Omdat Primark zulke lage prijzen hanteert, vind je er nooit aanbiedingen en acties.

Andere winkels hebben dit weer wel. Wanneer je de aanbiedingen van alle andere modewinkels in de gaten houdt. Kun je je favoriete A merken misschien ook wel voor Primark prijzen op de kop tikken.

Premium merken voor lage prijzen met kortingsacties.

Er zijn meerdere voorbeelden waarbij de prijzen van premium modewinkels omlaag gaan. Denk aan de actiefolder van winkels tijdens Black Friday, of aan alle kerstaanbiedingen. Wehkamp, Otto, Sarenza, Zalando, Happy Socks, Nike, Score, Ten Cate, C&A, Van Dalen, Guess en ga zo maar door hebben allemaal altijd wel een toffe aanbieding.

Het is puur een kwestie van deze aanbiedingen in de gaten houden tot er iets in de aanbieding komt dat je nodig hebt of graag wilt hebben.

Hoe hou je aanbiedingen in de gaten?

Aanbiedingen komen in verschillende categorieën. Zo zijn er cashback acties, kortingscodes waarmee je een bepaalde korting in de vorm van een bedrag of percentage krijgt. Er zijn 2 halen 1 betalen acties en dan hebben we het nog niet over de spaaracties en loyalty rewards gehad die bijna alle winkels wel hebben.

De beste manier voor goedkoop kleding shoppen is door een kortingscode website te raadplegen. Er zijn er veel, maar de meeste zijn niet up-to-date of compleet. Deze website is dat wel, en hier vind je kortingen bij modewinkels.

De bekendste en populairste winkels staan er vermeld met een korting. De ene keer kan dat een korting op een bepaalde productgroep zijn. En de andere keer weer 20% op de gehele collectie. Het beste is om deze website te bookmarken en elke week even te kijken voor de laatste kortingsacties.

Betaald voor kwaliteit, niet voor kinderarbeid.

Hiermee wil ik niet zeggen dat andere winkels wel ethische producten verkopen. Want dit is een heel ander onderwerp en lastig om te bewijzen en onderzoeken. Maar als je dan toch producten koopt die door kinderen worden gemaakt en of een slechte gezondheid aanricht bij mensen die werken in deze branche. Dan kun je dit wel het beste kopen bij bedrijven die tenminste nog kwaliteit kleding produceren. Betaal voor kwaliteit, niet voor kinderarbeid.

Rate this post