Voor je zelfvertrouwen is het belangrijk dat je er verzorgd en comfortabel bijloopt in het leven. Daarom kun je tijdens de sale de leukste items kopen zodat je weer jaren mee kunt met je uitgekozen kleding. Als de basis goed is, kun je veel verschillende setjes maken met je kleding. Kies daarom wat vaker voor duurzame, tijdloze kledingstukken. Als je deze kleding als uitgangspunt neemt, vormt dit de basis van jouw outfit. Dit kun je dan uitbouwen en aanvullen met bijzondere items die meer opvallen. Als je kiest voor duurzame kledingstukken, kunnen deze tot wel jaren meegaan. Het is dus slim om in dit soort items te investeren. Daarbij vormt dit een rustige basis en kun je daarbij een gekke toevoeging doen.

Wat zijn tijdloze items en welke moeten echt in jouw kast?

Tijdloze kledingstukken zijn vaak simpele items zoals een t-shirt, polo shirt, colbert, spijkerbroek, pantalon of pak in rustige uni kleuren. En dan voornamelijk in het wit, beige, marineblauw en zwart. Deze tijdloze items kun je het beste kopen tijdens de sale die winkels organiseren. Je kunt dan voor een gereduceerde prijs jouw basics aanvullen waar je weer jaren mee vooruit kunt, dat is dus een goede investering.

Ook truien haal je tijdens de heren truien sale, omdat je hier de leukste truien kunt vinden voor lage prijzen. Hoe langer je wacht, hoe hoger de korting. Maar er is wel een kanttekening. Als je lang wacht, loop je het risico dat jouw favoriete item al verkocht is voordat jij stappen onderneemt. Soms kun je dus beter genoegen nemen met minder korting.

Voor een klein bedrag jouw kast aanvullen

Als je je kledingkast aan wil vullen, maar niet te veel geld uit wil geven dan kun je het beste naar de PME legend sale gaan. Kledingwinkels houden deze opruimingen minstens twee keer per jaar, omdat ze ruimte moeten maken voor de nieuwe collecties. Winkels krijgen tegenwoordig veel vaker een nieuwe collectie dan vroeger. Vroeger had je per seizoen een collectie en nu heb je meerdere collecties per seizoen. Het is ook niet voor niets dat de kleding industrie de meest vervuilende industrie is van de wereld.

Hier kun jij van profiteren door deze ‘oude’ collectie te kopen voor kleine prijsjes. Het is wel slim om van tevoren een lijstje te maken met items die je echt nodig hebt en eventueel items waarvan je het leuk vindt om aan te kopen. Als je dit doet, bespaar je veel tijd tijdens het shoppen.

Leg een capsule wardrobe aan

Door strategische items te kiezen die je op veel verschillende manieren kunt combineren, heb je minder items nodig maar kun je toch veel outfits maken. Dit noem je een capsule wardrobe. Als je dit aanlegt, heb je maximaal 37 kledingstukken in je kast per seizoen. Zorg ervoor dat je met iedere kledingstuk makkelijk 5 verschillende looks kunt creëren. Als je je hierin gaat verdiepen, blijft je kast overzichtelijk en daarnaast kost het je minder geld.

Rate this post