event of ben je dag van tevoren vergeten om je hemd of blazer te strijken? Dan is op zo een moment een strijkijzer je beste vriend. Het voordeel van een strijkijzer is dat je niet lang moet wachten om het te gebruiken. Je sluit het aan in het stopcontact en na enkele minuten is het al warm en kun je meteen strijken. Strijken kost je weinig moeite en is zo gedaan. Maar hoe staat het dan als je geen strijkijzer hebt of op dat moment je strijkijzer niet kan gebruiken? Hieronder volgen er enkele tips.

Strijken zonder een strijkijzer

Is het wel mogelijk om je kleding te strijken met een strijkijzer? Een strijkijzer geeft namelijk de juiste warmte door zodat al de kreukels uit jouw kledingstukken verdwijnen. Bovendien is het een eenvoudig apparaat en bijna eenieder beschikt over een strijkijzer.

  1. De douche

Heb je kreukels is in je hemd of je rok en zie je het net te laat? Neem het dan mee met je naar de badkamer. Een warm bad zorgt voor hitte en stroom en deze kunnen ervoor zorgen dat je kreukels gedeeltelijk verdwijnen. Hetzelfde effect kun je ook krijgen van de warmte en stoom van je waterkoker.

  • Een handdoek

Neem een handdoek en leg het op de vloer of op tafel. Neem dan een vochtige handdoek en plaats dit bovenop je hemd of rok. Druk de handdoek een beetje aan en laat het dan een tijdje zo liggen. Dit duurt wel langer maar is ook effectief. Wil je niet met een vochtige handdoek over je kleding? Zet dan een pan met water op vuur. Laat het een beetje warm worden en ga dan met de pan heel voorzichtig over je kleding heen, net zoals je dat doet met een strijkijzer. Ben je bang om je kleding te beschadigen? Leg dan eerst een handdoek op je kleding.

  • Een haardroger

Niet iedereen beschikt over een haardroger, maar als je er wel eentje hebt kun je meer doen dan alleen je haren drogen of in model te brengen. Heb je kreukels ontdekt in je kledingstuk? Sluit je haardroger aan in het stopcontact, hou het ongeveer 5-10 cm van je kledingstuk vandaag en ga ermee over je kleding. De warmte kan ervoor zorgen dat de kreukels verdwijnen. Het helpt ook als je kleding een beetje vochtig is. Heb je geen haardroger maar een stijltang. Dan kun je met je stijltang ook de kreukels uit je kleding halen. Zet de stijltang op de laagste setting, je kledingstuk ertussen heen en haal eenvoudig de kreukels uit je kleding. Wil je toch liever gebruik maken van een strijkijzer? Kijk dan voor de beste strijkijzers op Checko.nl.

Rate this post