Ben je specifiek op zoek naar winkels waar je met After Pay kan betalen? Dan vindt je hieronder het beste overzicht met alle winkels die dit toestaan. Bij elk van deze Afterpay online shops heb je de mogelijkheid om achteraf te betalen. Wat natuurlijk erg fijn is en diverse voordelen biedt.

Overzicht winkels met Afterpay:

Afterpay winkels overzicht

Het voordeel van Afterpay

Voordelen van afterpayBij Afterpay kun je eerst kijken of het product wat voor jou is. Helemaal bij kleding is dit erg handig. Soms weet je pas of iets goed zit, als je het past. Het kan zijn dat het toch niet zo leuk staat zoals het op de foto eruit zag. Of dat je een andere maat wilt bijvoorbeeld. An deze obstakels worden weggehaald door te kiezen voor Afterpay. Hier betaal je wanneer je product of kledingstuk ook daadwerkelijk gaat houden.

Ook kan het zijn dat je iets in de outlet wilt kopen, maar nog enkele dagen moet wachten tot dat je je loon krijgt. Bij een webwinkel die deze betaalmogelijkheid niet aan bied, ben je op zo’n moment verloren. Je loon komt enkele dagen later op je bankrekening, maar het kan zijn dat tegen die tijd het product is uitverkocht. Met name in de outlet kan het erg snel gaan en kan jouw maat of favoriete kleur net voor je neus weg worden gekocht. Met deze betaalmogelijkheid kun jij gewoon bestellen en betalen zodra jij je loon binnen hebt. Het is dus een erg handige mogelijkheid!

Hoe werkt het precies?

Als je gewend bent om altijd direct te betalen met iDeal, Paypal of met een creditcard en deze betaalmogelijkheid nieuw voor je is dan kun je je afvragen hoe dit precies werkt. Veel mensen die dit voor het eerst doen zijn namelijk nogal sceptisch tegen over deze betaalmogelijkheid. Want het klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn.

Ter verduidelijking eigenlijk bestaat het afterpay-principe al enorm lang echter is het de laatste jaren meer bekend geworden onder deze naam. Wat dacht je van de acceptgiro kaart die vroeger mee werd gestuurd bij je bestelling? Dit is ook een vorm van afterpayment alleen gaat het tegenwoordig net iets anders.

 

Nu is de werkwijze als volgt: Als je een bestelling geplaatst hebt wordt je niet naar een betaalscherm geleid zoals met de andere betaalmogelijkheden. Je krijgt nu echt een email waarin een link staat naar het betalingsscherm. Binnen het moment van de aankoop en meestal maximaal 14 dagen heb jij de tijd om dit formulier in te vullen en de betaling te voltooien. Je bent dus geheel vrij om te bepalen wanneer jij dit binnen deze 14 dagen doet. Sommige webwinkels houden zelfs een langere tijd dan 14 dagen aan, maar om hier zeker van te zijn kun je beter de voorwaarde van de webwinkel tot je doornemen.

Meestal ontvang jij je bestelling 1 dag na het voltooien van de aankoop in de webwinkel. Stel je hebt vandaag besteld, dan is het morgen in huis. Je hebt 14 dagen de tijd om de betaling te voltooien, dat betekend dus dat jij nog 13 dagen na het ontvangst van je aankoop hebt om dit te doen. De kleding die je besteld hebt zou je dus kunnen passen en terug kunnen sturen binnen deze 13 dagen. Als je gebruik maakt van deze retournering voorwaarde dan hoef jij helemaal niet te betalen. Met deze betaaloptie bestel jij dus super vrijblijvend.  Geen gezeur over het nabetalen en ruim de tijd om de kleding te passen en na te denken over je aankoop.

Dit klinkt misschien voor sommige in de oren als een eenvoudige manier om even kleding te “lenen” en vervolgens terug te sturen. Je kunt je wel voorstellen dat het misbruik van deze optie niet gewaardeerd wordt en veel kost voor de betreffende webwinkels. Om dit te voorkomen wordt je als klant geregistreerd ( wat ook het geval is bij andere betaalmogelijkheden). Maar op deze manier zorgen webshops er voor dat ze niet kunnen worden opgelicht. Mensen die misbruik maken van deze mogelijkheid zullen geblokkeerd worden en zullen niet meer met deze mogelijkheid kunnen betalen.

Als je dit allemaal gelezen hebt dan vraag je je vast af waar het addertje zit. Want het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. Zitten er geen extra kosten aan verbonden? In de meeste gevallen is deze optie volledig gratis. Soms wordt er wel transactiekosten  bij gerekend, maar dit kan ook bij iDeal, Paypal en creditcard voorkomen. Deze kosten zullen nooit extreem hoog zijn en zullen duidelijk in beeld zijn. Op deze manier weet jij zeker dat je niet voor niets extra in rekening wordt gebracht.

Om het voor jou makkelijker te maken hebben we voor verschillende categorieën een overzicht gemaakt:

Kledingwinkels afterpay

Schoenenwinkels afterpay

Sneakers afterpay

Heb jij nog vragen over deze betaalmogelijkheden? Laat dan gerust een reactie achter zodat wij je verder kunnen helpen!

 

Rate this post