De populariteit van de baard zet in 2019 rustig door. Mannen kiezen tegenwoordig vaker voor het groeien en dragen van een baard. Baarden zijn veelvuldig te zien in films, mode shows en ook op de werkvloer. Een baard is een manier om jouw karakter en persoonlijkheid te laten zien naar de mensen om je heen. Met een baard kun je elegantie, klasse, avontuurlijkheid of bescheidenheid uitstralen. Maar niet alle baarden zijn hetzelfde. Sommige baardmodellen en baardtypes sluiten beter aan bij jou als persoon. Want wat bij jou wel goed staat, staat een ander persoon minder. Hoe dan ook, je baard laat zien wie je bent en is een aanvulling op je karakter. Wat wordt dus de baardmode in 2019?

De baard in 2019

Korte stoppelbaard

De korte stoppelbaard stamt uit de jaren 80. Rond die tijd werd gezichtsbeharing modieus. De korte stoppelbaard is natuurlijk erg makkelijk te krijgen en vereist verder weinig onderhoud. Daarbij past een stoppelbaard bij vrijwel elke kledingstijl en uitstraling, voor elke gelegenheid.

De medium stoppelbaard

De medium stoppelbaard is net een paar dagen langer dan de korte stoppelbaard. De medium stoppelbaard staat meestal het beste tussen de 3 mm en 5 mm lang. Langer dan 5 mm en de baard begint wildgroei te vertonen.

Ronde baard

De ronde baard is een bescheiden baardstijl, bedoeld voor mannen die netjes willen overkomen op anderen en een baard willen dragen in een professionele werkomgeving. Er is geen wildgroei, maar juist goed bijgehouden en strakke gezichtsbeharing.

Fors en vol

De enige baardstijl die bij elk gezichtstype past. Deze stijl blijft populair: een dikke en volle baard. De bakkebaarden gaan netjes over in de baardgroei op de wangen en de lengte van de baard is overal hetzelfde, behalve op de kin. De kin heeft een kleine sik waar de haren net wat langer en afgerond in model geknipt zijn. De snor wordt netjes bijgeknipt rond de mondhoeken.

Uniforme baard

De uniforme baard heeft één uniforme lengte, vandaar ook de naam. Het is een nette, verzorgde baard die prima geschikt is voor de young professional en meet ongeveer 5 centimeter in lengte. De snor dient over te lopen in de baard en heeft daarom dezelfde lengte zodat er geen verschil zichtbaar is.

Rate this post