Als doe het zelver ben je toch altijd weer trots op jezelf als het project er eenmaal staat. Bovendien geeft het je een gevoel van vergenoegdheid. Echter, er is een deel van het werk dat niet helemaal lekker zit. Namelijk als je bezig bent geweest met lijm. Net als wanneer de kinderen met kauwgom op hun kleding geknoeid hebben. Voor wat betreft je project zit alles goed stevig aan elkaar gelijmd en dat geldt helaas ook voor je kleding.

En soms ook aan je handen. Lijm of kauwgom van je kleding weghalen, is te doen zonder veel tijd aan te verliezen. En niet onnodig te frustreren. Maar hoe dan?

In de vriezer

Best irritant, kauwgom aan een kledingstuk. Probeer er niet met een mes of stokje het eraf te schrapen want je kunt het kledingstuk beschadigen. Je kunt snel kauwgom verwijderen met een oude truc. Het kledingstuk leg je namelijk in de vriezer. De kauwgom wordt zo hard en is met een mesje eraf te schrapen. Nog even in de was en het kledingstuk is schoon.

Speciaal middel

Handig die secondelijm. Minder handig is het aan je kleding. Toch kun je secondelijm uit kleding halen op een makkelijke en veilige manier. Liever niet met een mesje afschrapen en wassen zal ook niet helpen. Er is namelijk een uniek spul gemaakt zonder aceton voor het verwijderen van secondelijm.

Terpentijn

Hoewel terpentijn behoorlijk sterk is, is het niet altijd aan te raden. Het is niet effectief tegen alle lijmsoorten en heeft geen aangename geur. Bovendien kan het leiden tot irritatie van de huid. Niet zo een veilige optie dus.

Aceton

Dit middel is ook te gebruiken voor het verwijderen van lijm uit je kleding. Het is echter wel bewerkelijk, want je zult eerst een deel van de lijm van het oppervlak moeten afschrapen. Daarna kun je voorzichtig aceton op de lijm aanbrengen. Voorzichtig omdat aceton kan leiden tot witte verbleekte vlekken in je kleding.

Haarspray, wasbenzine of strijkijzer

Deze zijn ook allemaal goede opties, maar de kans bestaat er ook dat het kledingstuk beschadigd raakt. Ook kan het zijn dat geen van deze opties effectief blijkt en er toch lijm of kauwgom aan het kledingstuk blijft kleven. Het best is een remover te gebruiken zowel voor lijm als kauwgom.

Er zijn verschillende methodes om kauwgom of lijm van je kledingstuk te verwijderen. Je kunt het best een speciaal middel gebruiken gemaakt voor het verwijderen van kauwgom of lijm. De traditionele methoden kunnen effectief zijn, maar kunnen ook leiden tot schade aan je geliefd kledingstuk.

Rate this post