Als je mooie kleding hebt wil je die natuurlijk ook graag mooi houden. Goed onderhoud is niet altijd vanzelfsprekend. Vlekken en beschadigingen door het wassen kunnen die prachtige garderobe stukken waar je zo zuinig op wilden zijn zomaar verpesten en dat is zonde! Deze tips zullen je helpen om je kleding zo lang mogelijk goed te houden.

 1. Lees de Labels
  Klinkt misschien voor de hand liggend, maar we doen het vaak niet. Het lezen van labels kun je een hoop verdriet besparen. Als je met de hand wassen vaak niet doet omdat het te veel gedoe is kun je beter voor stevigere kleding gaan als je kleding koopt. Het volgen van was instructies zorgt ervoor dat je kleding langer mooi blijft. Laat dit niet meer alleen aan je moeder over dus, neem het heft in eigen handen en leer wat elk plaatje betekent.

 2. Wees voorzichtig met het strijkijzer
  Net als bij het wassen en drogen moet je ook met het strijken goed oppassen dat je je kleding niet beschadigt. Zeker in delicate stofjes maak je gemakkelijk brandvlekken en gaten. Zorg ervoor dat je de juist hitte instelling gebruikt voor de stof die je strijkt. Als iets je afleidt, meteen de strijkijzer van het kledingstuk afhalen. Nooit laten staan!

 3. Gebruik een kledingstomer
  Een goed alternatief voor strijken is het gebruiken van een kledingstomer. Kledingstomers zijn niet alleen heel handig, ze kunnen je ook helpen om je kleding langer goed te houden. Een kleding stomer helpt je jouw kleding schoon te houden, verwijdert kreukels en beschadigt je kleding niet. Met een echt goede kledingstomer, hoef je eigenlijk nooit meer te strijken zoals vanouds. Dat moet iedereen aanspreken.

 4. Niet te vaak wassen
  Kleding moet een hoop doorstaan als het gewassen en gedroogd (zeker in de wasdroger) wordt, op den duur zal je kleding hieronder lijden. De minder je het wast de langer je kleding mooi blijft. Een goede regel is je kledingstukken zo lang ze niet ruiken en er nog schoon uitzien drie keer te dragen voordat je wast.
 5. Was zwarte kleding binnenste buiten
  Het is snel zichtbaar als zwarte kleding niet meer echt zwart is en tegelijkertijd vervaagt zwarte kleding extra snel. Door jouw zwarte kleding binnenste buiten te wassen kun je kleur vervaging tegengaan.
Rate this post