Branding is belangrijk voor elk bedrijf, groot of klein. Het gaat om meer dan alleen een logo of slogan; het is de manier waarop je bedrijf zich presenteert. De uitstraling van je merk en het gevoel dat je wil dat je bedrijf oproept bij (potentiële) klanten.

Wat is branding?

Branding is het creëren en onderhouden van een herkenbare merkidentiteit. Dit kan bestaan uit verschillende elementen, zoals: logo’s, bedrijfskleuren, slogans, de missie en de visie van het bedrijf. Maar kan het ook de toon en boodschap van je communicatie zijn. Een sterke branding helpt je bedrijf om zich te onderscheiden van de concurrentie en bouwt vertrouwen op bij klanten. Ook draagt het bij aan herkenning.

Verschillende vormen van branding

1. Visuele branding

Visuele branding bestaat uit alle visuele elementen die jouw bedrijf kan laten zien, denk aan: je logo, bedrijfskleuren, bedrijfskleding met logo, lettertype en vormen.

2. Social media branding

Social media branding is de manier waarop je merk zich presenteert op platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Het is belangrijk om consistent te zijn in je visuele en verbale branding en om actief in te spelen op trends en interacties met je volgers.

3. Employer branding

Iets wat vaak vergeten wordt, maar toch erg belangrijk is: employer branding. Dit richt zich op hoe je merk zich presenteert aan (potentiële) werknemers. Opvallen in wat je doet bij potentiële werknemers kan helpen om talent aan te trekken en te behouden. Dit kan zijn je bedrijfscultuur, waarden en de manier waarop je omgaat met medewerkers.

De eerste indruk

De eerste indruk die potentiële klanten of partners van je hebben is erg belangrijk. Goede representatie kan hierbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan de aankleding van je kantoor en bedrijfskleuren in het pand, maar ook aan representatieve bedrijfskleding. Bedrukte bedrijfskleding is een effectieve manier om je merk te promoten. Het zorgt ervoor dat je werknemers herkenbaar zijn en het straalt professionaliteit uit.

Enkele voordelen van bedrukte bedrijfskleding zijn:

Vergroot merkbekendheid

Elke keer dat een werknemer in bedrijfskleding met je logo de deur uitgaat, kan het werken als een soort reclamebord. Een logo en slogan met de juiste kleuren kunnen al een gevoel opwekken bij mensen.

Vertrouwen en professionaliteit

Werknemers in bedrijfskleding zien er professioneel uit, wat het vertrouwen van klanten kan vergroten. Ze weten meteen wie ze moeten aanspreken en associëren je merk met betrouwbaarheid.

Bedrijfskleding laten bedrukken?

Sublyme is specialist in het leveren en bedrukken van bedrijfskleding in Eindhoven. Wil je de uitstraling van jouw bedrijf een boost geven? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Rate this post