Een ieder wilt bij blijven met de leukste en de laatste trends. Mode is eigenlijk wat in een bepaalde periode heel aantrekkelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de skinny jeans of de  crop top. Mode bestaat uit kleding, schoeisel, haarstijl en ook de accessoires die erbij horen. Per seizoen of per jaar kan de mode veranderen. Soms komen er zelf stukken terug van een aantal jaren geleden. Het is daarom handig als je niet al je kleren meteen weggeeft. Deze kledingstukken kun je vaak combineren voor een geheel nieuwe outfit. Soms is het niet echt duidelijk wie bepaald wat terugkomt in de mode en wat je maar beter achter je kunt laten. Langzaam zie je vanzelf mensen hetzelfde soort bloesje of broek dragen. Of je merkt dat bepaalde kleuren steeds vaker terugkomen in de rekken. Ook in tijdschriften en op de televisie zie je dit terug. Op die manier kun je dus een beeld krijgen wat allemaal zo een beetje in de mode is.

Mode voor het nieuwe jaar

Het jaar 2019 begin je dan ook met de nieuwste mode. Dat betekent niet dat je je hele klerenkast leeg moet halen of alles moet weggeven. Per seizoen kan de mode ook verschillen. Heb je dus nog een leuk truitje, dan kun je het onder je dikke jas dragen voor in de winter. Zo kun je met oude kledingstukken nieuwe combinaties maken. In 2019 komen er heldere zomerse kleuren voorbij. Denk hierbij aan pastel blauw, of lichtgeel. Maar ook donkere kleuren zoals chocolade bruin en olijf groen komen er aan te pas. Deze kun je verder combineren met een leuke jeansbroek of rok. Zo zie je maar dat niet de hele mode stijl van het jaar daarvoor verwijderd. Er zijn items die terugkomen en zelfs blijven.

Dure kleding aanschaffen?

Mode hoeft ook niet duur te zijn. Om er leuk en verzorgd uit te zien hoef je niet je hele bankrekening leeg te plunderen. Blader in tijdschriften en zoek hieruit wat inspiratie. Ook hebben grote winkelketens vaak acties op leuke kleding. Maar ook outlet winkels kunnen je flink wat geld besparen. Komt er een nieuwe bezending kleding binnen, dan moet wat op de rekken staat wel verkocht worden. Dit verkopen de winkels meestal tegen een weggeefprijs. Mode is ook iets wat je zelf bepaald. Niet iedereen vindt de mode van dat jaar of seizoen leuk. Sommige mensen kiezen ervoor om hun ‘oude’ broeken en t-shirts te blijven dragen. Het gaat er bij mode ook om wat jij comfortabel en leuk vindt.

Rate this post