visgraat shirtGa je op zoek naar overhemden, dan kun je kiezen uit vele verschillende soorten wevingen. De bekendste soort is Twill, waarbij diagonale lijnen te zien zijn. Spijkerstof, dat onder andere wordt gebruikt voor spijkerjasjes en spijkerbroeken, is hiervan een goed voorbeeld. Een ander soort weving waar je voor kunt kiezen is de Herringbone, of in het Nederlands een visgraat weving. Dit is een kenmerkende structuur die je waarschijnlijk meteen zult herkennen wanneer je hem ziet. Hier lees je wat het is, wat voor karakteristieken een overhemd met deze weving heeft en hoe je overhemden kunt vinden op basis van deze weving.

Wat is Herringbone?
Herringbone is Engels voor visgraat. Het lijkt op een Twill weving, omdat de lijnen diagonaal lopen. Echter, waar bij Twill de lijnen evenwijdig aan elkaar lopen, lopen de lijnen lopen bij Herringbone stof diagonaal naar elkaar toe en komen dus in een punt bij elkaar. Zo wordt bij een visgraat structuur een zigzag patroon gecreëerd. De structuur is duidelijk te zien en te herkennen, doordat de lijnen haaks op elkaar staan. Is dus een lichte kleur gecombineerd met een donkerdere, dan komen de lichte en de donkere kleur in de punt bij elkaar. Ga je op zoek naar overhemden, dan kun je kiezen voor overhemden met een visgraat. Wanneer kies je eigenlijk voor een shirt met een Herringbone weving? Wat is hier het voordeel van?

Wat is het voordeel van een visgraat structuur?
Zoals gezegd wordt er bij het maken en verkopen van overhemden gewerkt met verschillende soorten wevingen. Je zult dus moeten weten wat het voordeel is van een weving om te weten of je hier daadwerkelijk voor wilt kiezen. Naast dat het uiterlijk van iedere weving uiteraard anders is, heeft het ook gevolgen voor bijvoorbeeld de dikte van de stof en de uitstraling. Herringbone overhemden zijn over het algemeen overhemden van sterke stof, met een luxe uitstraling. Ondanks dat de stof wat dikker, valt deze over het algemeen gewoon soepel. Het is dus een ideale stof voor een mooi overhemd om in de winter te dragen. Door de luxe uitstraling is het goed te combineren met elk pak.

Overhemden vinden op wevingsoort
Als je je wilt verzekeren van een bepaalde soort stof, dan is het raadzaam om je in te lezen op de verschillende wevingen en hierop te zoeken. Zoek je namelijk op een bepaald soort weving of stof, dan weet je meteen wat je krijgt. Dat komt doordat elk soort weving zijn eigen kenmerken heeft. De een is lekker dun en dus ideaal voor de zomer, terwijl de ander weer wat dikker is. Er zijn structuren met een wat eenvoudigere of meer casual uitstraling, terwijl anderen een wat luxere look bewerkstelligen. Vooral via websites op internet die gespecialiseerd zijn in overhemden, is het makkelijk om te zoeken op verschillende wevingen. Ook op overhemden.com is dit mogelijk. Hier vind je werkelijk alle soorten overhemden, dus er is er altijd wel een voor je bij. Hier worden alleen overhemden aangeboden van de beste merken en er zijn verschillende soorten wevingen te verkrijgen. Zoek je dus een kwalitatief goed overhemd met een Herringbone weving, dan zit je hier hartstikke goed.

Rate this post