Modeliefhebbers kijken uit naar de voorjaarsmode. Want dan kun je luchtige rokken en jurken dragen, topjes en leuke jasjes. In het voorjaar van 2019 hoef je niet rond te lopen me donkere kleding. In plaats daarvan kun je felle kleuren dragen  als blauw, groen en paars. Laat bijvoorbeeld je brutale kant zien met een kort felgekleurd jasje. Ook je sneakers mogen meer kleur, denk hierbij aan groene of gele sneakers. Draag er een leuke tas bij en je hebt een prima look.

Je kunt gerust warme tinten combineren met koele, maar draag geen willekeurige kleuren bij elkaar. Als je het wat bonter wilt maken, dan kun je beter niet meer dan drie varianten kiezen. Zorg dat je kiest voor subtiele kledingstukken voor een evenwichtige look. Color blocking kun je ook prima toepassen in je dagelijkse kleding als je in dezelfde kleurfamilie blijft. Rood, roze en donkerroze matchen bijvoorbeeld geweldig met witte sneakers en een extravagante rugzak. Het is hierbij belangrijk dat het onderscheid tussen te kleuren duidelijk zichtbaar is.

Prints combineren

Heb je ooit strepen met stippen gecombineerd? Waarschijnlijk niet, maar de komende lente vraagt om ongewone combinaties. Populaire prints als sterren, bloemen en paisley vullen elkaar aan in één outfit. Bij een geslaagde mixed print is het belangrijk om in dezelfde kleurfamilie te blijven. Twee of meer verschillende prints brengen namelijk al genoeg dynamiek in je look, anders wordt je outfit te druk.

Trenchcoat

Deze  klassieker krijgt in het voorjaar een nieuwe look. Zoals je waarschijnlijk al verwacht, bestaat deze uit felle kleuren en speelse details. Parels, stiksels en kleurrijke knopen versieren de trenchcoats van 2019. Rond je klassieke stijl af met een spannende zonnebril. Hierdoor krijgt je gezicht extra karakter en sterke contouren. Zo kleurrijk als in 2019 is voorjaarsmode lang niet meer geweest. Verheug je dus op de kleurrijke outfits en leef je uit met combineren en maak ook je eigen creaties.

Mode hoeft ook niet duur te zijn. Om er leuk en verzorgd uit te zien hoef je niet je hele bankrekening leeg te plunderen. Blader in tijdschriften en zoek hieruit wat inspiratie. Ook hebben grote winkelketens vaak acties op leuke kleding. Maar ook outlet winkels kunnen je flink wat geld besparen. Komt er een nieuwe bezending kleding binnen, dan moet wat op de rekken staat wel verkocht worden. Dit verkopen de winkels meestal tegen een weggeefprijs. Mode is ook iets wat je zelf bepaald. Niet iedereen vindt de mode van dat jaar of seizoen leuk. Sommige mensen kiezen ervoor om hun ‘oude’ broeken en t-shirts te blijven dragen. Het gaat er bij mode ook om wat jij comfortabel en leuk vindt.

Rate this post