H&M staat voor Hennes & Mauritz en is een Zweedse modeketen. Normaal schrijf je H&M aan elkaar dus geen spaties zoals H & M, andere vormen die ik terug zie zijn H en M, HenM en hm. En dan uiteraard al de vormen met spelfouten nog:) In ieder geval heeft H&M erg leuke kleding en is het een erg goedkope kledingwinkel. Dit is ook het principe van het bedrijf. De winkel volgt de trends, heeft verschillende lijnen en komt regelmatig met een nieuwe collectie. Je vind ook overal wel een vestiging in de buurt in Nederland (en ook in Belgie). Als je wilt kun je jou ervaringen met HenM hieronder in de reacties achterlaten.

H&M – Hoe het begon

Het begon allemaal met de Zweed genaamd Erling Persson. In 1947 raakte deze Erling onder de indruk van het success dat goedkope kledingwinkels hebben in Amerika. Het was daar een erg bekend fenomeen, maar in Europa nog niet. Toen Persson terugkwam opende hij een winkel genaamd Hennes in Zweden. Het was een groot success en het bedrijf breidde uit door de winkel Mauritz Widforss (jacht, outdoor en heren) te starten… hiervan bleef uiteindelijk alleen het herengedeelte over en zo werd de naam van de winkel Hennes & Mauritz dat afgekort word door H&M, H & M, HenM, H en M of HM.

H&M is door de jaren heen uitgegroeid tot een internationaal begrip. Bijna iedereen kent de winkel en weet dat je er terecht kunt voor trendy leuke kleding voor een betaalbare prijs. Ik heb H&M dan ook erg hoog staan en raad iedereen deze winkel aan. Onlangs ben ik er een paar leuke broeken gaan kopen en een boel truien en was zoals gewoonlijk weer niet veel kwijt. En ook de kwaliteit is gewoon goed! Ik heb tot nog toe zelf nooit klachten gehad hierover, en heb nog nooit iets terug moeten brengen. Heb jij deze ervaring ook of een andere ervaring dan kan je dat achter laten in de reacties hieronder.

Wat me ook erg aanstaat is dat H&M erg bewust bezig is met goede doelen. Zo hadden ze de campagne ‘Fashion against AIDS’, en schonken ze veel aan HIV preventie. Ook andere goede doelen zoals ondere andere WaterAid (drinkwatervoorzieningen) zijn gesteund door deze winkel.

Officiele website: http://www.hm.com/nl/

H&M collecties en ontwerpen 2013

In 2013 heeft de H en M weer veel moois voor ons petto, zo zien we superster Beyoncé terug in de campagne ´Beyoncé as Mrs. Carter´ waar de zomercollectie en badmode mooi mee weergegeven word. Ook hiervan gaat weer een deel naar het goede doel Wateraid. Hoewel ik me wel afvraag of Beyoncé een passende keuze is voor H&M. Meer passend vind ik dan de keuze voor de zogenaamde New Icons, een collectie gebaseerd op en geinspireerd door vier topmoddelen, namelijk Daphne Groeneveld, Lindsey Wixson, Joan Smalls en Liu Wen. Het leuke aan deze collectie is dat modellen zelf invloed gehad hebben op de creaties en ze dus echt hun persoonlijk stijl er mee in mochten leggen. Een andere topper is de Conscious Collection waar ze werken met duurzame materialen en de naam zegt het dus al… een bewuste collectie die ook wel de garden collection genoemd wordt.

Goede doelen

H&M houdt zich enorm veel bezig met goede doelen, duurzame kleding, mensenrechten en arbeidsomstandigheden. Zo bestaat sinds 2007 de ´H&M Conscious Foundation´ die zich bijvoorbeeld ondere andere ingezet heeft in India door mensen te helpen met de zogenaamde microleningen en het trainen van vrouwelijke entrepreneurs. Op 18 april 2013 is een persbericht door het bedrijf gepubliceerd waarin aangekondigd is dat de Persson familie 500 miljoen Zweedse Kroon heeft gedoneerd aan de stichting, dit is zo een 58,5 miljoen Euro! Een bedrag waarmee de stichting nog meer mensen kan helpen en zich vooral mee gaat richten om mee te helpen om de millenium doelstellingen van de Verenigde Naties te verwezelijken.

H&M Kortingscode

Steeds meer winkels gebruiken kortingscodes. Een kortingscode kun je bij het online bestellen ingeven als je af wilt rekenen waarna de betreffende korting van je bedrag afgetrokken wordt. Interessant dus om alvorens te bestellen te zoeken of er een geldige kortingscode beschikbaar is. Ook H&M maakt gebruik van kortingscodes.

Rate this post