Ondanks dat schoenen vaak goedkoper zijn als je deze koopt in het buitenland, wordt daar vrij weinig gebruik van gemaakt. Hetgeen dat mensen vaak tegenhoudt om schoenen in het buitenland te kopen, zijn de verschillende schoenmaten. Toch hoeft dit niet zo’n probleem te zijn als je in het bezit bent van internet. Op het internet zijn er namelijk verschillende sites te vinden, waar je de juiste schoenmaat kunt omrekenen.

Uiteraard is het wel altijd aan te raden om niet op één site af te gaan, maar om via meerdere sites je schoenmaat om te rekenen. Door het te controleren op verschillende sites voorkom je namelijk een flinke miskoop.

Ondanks dat de meeste webshops vrij flexibel zijn als het gaat om schoenen terug sturen, zijn de meeste mensen geen fan van webshops die zich richten op de verkoop van schoenen. Dit komt, omdat de kosten die het terug sturen van schoenen vaak ook een hoge rekening tot stand brengt, maar ook omdat het vaak even duurt voordat je in bezit bent van de nieuwe aanschaf. Ook vinden veel mensen het te veel gedoe en gaan ze liever naar winkel waar ze de juiste schoenen in 1 keer kunnen aanschaffen.

Toch loont het vaak als je schoenen via een webshop in het buitenland koopt. Daarbij is het uiteraard wel zo dat je vaak op de hoogte bent van de juiste schoenmaat in het buitenland door het internet, waar je vaak wel je maat kunt vinden.

Rate this post