Ja ik wil: een trouwjurk

Wanneer je bezig bent met je huwelijk te plannen kun je – en wil je – natuurlijk niet om je trouwjurk heen. Voor veel vrouwen één van de belangrijkste zaken van de hele dag, en voor sommigen zelfs het belangrijkste. Op de bruidegom na, natuurlijk. Hoe het ook zij, iedere bruid wil schitteren op haar bruiloft en de trouwjurk is hiervoor het ultieme middel.

Romantisch wit?

Er zijn vrouwen die al van hun jeugd van hun bruiloft dromen en zien zich dan steevast in een romantische witte (Sissi)jurk door die dag heen dansen. Altijd wit – maar meisjes groeien op en met hun de dromen, op dezelfde voet gevolgd door hun smaak. Want waar staat geschreven dat een trouwjurk wit moet zijn? Zeker, het is een traditie die nog uit het verleden stamt. Vroeger werd er in het wit getrouwd wanneer de bruid maagd was. Tegenwoordig is dit natuurlijk achterhaald. Veel paren trouwen pas nadat ze al een tijd samenwonen, sommigen hebben al kinderen en voor weer anderen is het misschien wel een tweede huwelijk. In onze tijd geen enkele reden om niet in het wit te trouwen. Aan de andere kant is er dus ook geen reden om wel in het wit te trouwen.

Te bleek voor wit?

Er zijn gewoon vrouwen bij wit niet staat. Als je het type er niet voor bent en een bleke huid hebt is wit niet de juiste kleur. Waarom moeite doen om een (onnatuurlijk) bruine huidskleur te krijgen als je ook voor kleur kunt kiezen die wel bij je huidskleur staat? Elke bruid wil dat haar jurk herinnert wordt en met een gekleurde trouwjurk lukt je dat gegarandeerd. Ook als je niet gaat voor een diep paars of rood zijn alle ogen op je gericht. Kijk maar eens naar de subtiele tinten, zachtgroen bijvoorbeeld of poedertinten in blauw en roze. Stijlvolle jurken in stijlvolle kleuren. Heb je meer lef? Pas dan eens een zwarte of grijze jurk aan. Het resultaat kan heel verrassend zijn.

Je kan er vervolgens ook voor kiezen om je trouwringen te laten afstemmen op je trouwjurk. Kies je bijvoorbeeld voor een jurk met kleur, dan is het erg leuk om in je trouwringen ook een kleurtje aan te brengen. Op deze manieren krijg je hele bijzondere trouwringen. Dit kan natuurlijk niet zomaar bij iedereen, maar bij Art Object kan je zelf je bijzondere trouwringen laten ontwerpen en maken.

Rate this post