Vaak wordt gedacht in de twee uitersten: zomerkleding versus winterkleding. Als de winter begint, gaat de zomerkleding op zolder en omgekeerd. Eigenlijk zonde, want je zomergarderobe bevat waarschijnlijk veel stukken die je in de winter ook kan gebruiken. Hieronder enkele tips hoe je jouw garderobe optimaal kunt benutten.

Tip 1 – je zomerkleding dragen in de winter

Als je het zonde vindt om je mooie zomerkleding een half jaar ongebruikt in de kast te hangen, of je budget laat het niet toe om je garderobe aan te vullen, gebruik dan je zomerkleding in de herfst en de winter. Je kunt bijvoorbeeld meerdere laagjes over elkaar heen dragen, dan ben je lekker warm gekleed. Heb je een of meerdere mouwloze blouses?

Die kunnen heel goed onder een vest of jasje. En hebben ze een mooie kraag, dan kunnen ze ook onder een trui. Korte jurken, rokken of broeken kunnen ook gewoon bij kouder weer gedragen worden door er panty’s onder te dragen of hoge laarzen. En is de jurk van een dunner materiaal, draag er dan een lekkere warme coltrui overheen.

Tip 2 – Zorg voor basics in je garderobe

Basics zijn goed in iedere garderobe. Denk hierbij aan broeken of rokken in neutrale kleuren, zoals zwart, grijs en bruin. Door er steeds een andere blouse of trui op te dragen, of te combineren met verschillende jasjes, heb je toch iedere keer weer een andere outfit.

Ga je nieuwe kledingstukken kopen, wees dan niet impulsief. Bedenk vooraf wat je in kast hebt hangen, zodat je bij het uitzoeken van kledingstukken in de winkel (of online) weet wat je al hebt om hier mee te combineren.

Een nieuwe trend van de laatste jaren is bamboe kleding. Bamboe kleding is duurzaam en het heeft een mooie glans en valt soepel als zijde. Het is zeker aan te raden om ook een of meerdere basic kledingstukken van dit mooie materiaal in je garderobe te hebben.

Tip 3 – Geef je kleding een update

Als je een broek hebt die je nog steeds graag draagt, maar die wat vaal is geworden, dan kun je bij de drogisterij kledingverf kopen. Let daarbij wel op welke verf je bij welk materiaal kunt gebruiken.

Het verven werkt heel gemakkelijk: broek in de machine, verf erbij en wassen maar. Daarna nog een keer het programma draaien met wasmiddel en klaar is Kees. Ik heb dit zelf meerdere malen gedaan.

Een keer met een rode jeans die vaal was geworden en nu weer vrolijk felrood is. Ook had ik een witte en die heb ik hemelsblauw geverfd. Dus ben je een bepaald kledingstuk moe? Geef het een tweede kans!

Conclusie is dat er eigenlijk geen zomer- en winterkleding is, met een goed samengestelde garderobe kun je het hele jaar door genieten van je mooie kledingstukken

Rate this post