Van tijd tot tijd heb je nieuwe kleren nodig. Zeker als je dagelijks naar het werk moet want dan moet je er altijd representatief eruitzien. Daarnaast heb je een nieuwe zwembroek of zwempak nodig voor de zomervakantie. Of juist een nieuwe jas voor de komende winter. Tevens een leuk setje voor een avondje uit. Je houdt van nieuwe kleding vooral als je niet te veel eraan hoeft uit te geven. Waarmee moet je dan rekening houden bij het shoppen?

Ga niet buiten je budget

Je hebt een budget en meer dan dat kun je niet uitgeven. Zorg ervoor dat je je vaste lasten eerst afhandelt en daarna kijkt wat je over hebt. Aan de hand daarvan kun je plannen hoeveel je exact wenst uit te geven aan nieuwe kleding.

Wees alert voor uitverkoop

Koop kleding niet wanneer deze pas in de winkel staan, maar let op wanneer de kortingenacties van start gaan. Of een uitverkoop. Zo heb je toch nieuwe kleding maar geef je niet te veel uit hieraan.

Kies niet voor de topmerken

Als je voor nieuwe kleding van topmerken kiest, zul je meer moeten neertellen. Aangezien je goedkoop nieuwe kleding wilt aanschaffen, is het niet raadzaam voor kleding van topmerken te kiezen.

Let op de seizoenen

In de winter zal winterkleding duurder zijn dan in de zomer bijvoorbeeld. Het hangt af van de vraag en het aanbod. In de zomer is winterkleding goedkoper dan in de winter en omgekeerd.

Stel prioriteiten vast

Koop wat je meteen nodig hebt. Stel uit wat je kunt uitstellen zodat je de kosten kunt spreiden. De ene keer schaf je bloezen of hemden aan en een andere keer broeken of shorts. Koop niet alles tegelijk want dan besteed je toch veel geld in een keer.

Tenslotte gaat het om letten op de centen als je goedkope kleding wenst. Koop liever wanneer er kortingenacties zijn. Kies niet voor de duurste merken want er zijn goedkope merken met degelijke kleding. Afhankelijk van het seizoen zijn bepaalde kledingstukken goedkoper. Koop wat je echt meteen nodig hebt. Zoals een van de 10 goedkoopste kledingstukken op deze lijst van www.10beste.com.

Rate this post