Sale is het Engelse woord voor uitverkoop, opruiming en koopjes. Men spreekt doorgaans van een sale wanneer artikelen voor korte tijd of voor langere tijd voor een lagere prijs dan normaal worden verkocht. Dat zie je in winkels, webshops of in reclamefolders.

In Nederland zul je voornamelijk de woorden opruiming, uitverkoop en of seizoenopruiming tegenkomen. Het woord sale wordt ook wel gebruikt maar niet zo vaak als de andere woorden. Als zul je op sommige webshops deze bewoordingen wel geregeld tegenkomen. In België wordt opruiming niet gebruikt. Daar zeggen ze koopjes en of solden. Er zijn soms wel eens verschillen als het gaat om het Nederlands en het Vlaams. In België is de betekenis van uitverkoop dat de handel stil ligt voor een onbepaalde tijd.

Zowel in Belgie als in Nederland zie je etalages en folders met het woord Sale. Hoewel het geschreven wordt zullen ze het woord niet in spreek taal gebruiken. Op veel webshops kom je deze benaming overigens nog best vaak tegen. Ook is het zo dat als er een sale is in Nederland dat het wordt aangegeven met een percentage bijvoorbeeld 40% korting. In België wordt er een minnetje voor gezet.

Er zijn een aantal redenen waarom een winkelier een uitverkoop heeft. De meest voorkomende zijn: de kans bestaat dat het artikel niet meer of te weinig verkocht gaat worden, vaak omdat er teveel voorraad is. Dit komt redelijk vaak voor. Een seizoensgebonden artikel zoals een kort jurkje.

Dit wordt aan het eind van de zomer in de uitverkoop gedaan zodat het alsnog verkocht word. Hiervoor kan een kleding sale worden gebruikt. Als het dezelfde prijs zou behouden, zou niemand of weinig mensen het kopen aan het eind van de zomer. Om te zorgen dat er meer klanten naar de winkel komen. Zij gaan later nog meer andere dingen kopen. Naamsbekendheid op te krikken. Ruimte te creëren voor nieuw inkomende artikelen

Gaastra Sale

Op de website van Gaastra kun je een ruime kledingkeus vinden die uit de zomer collectie 2013 komen en afgeprijsd zijn. Je kunt op de site ook andere koopjes vinden. En niet alleen de kleding is afgeprijsd, maar ook de accessoires en schoenen. De Gaastra sale bestaat uit kortingen rond de 20 % en de 30%.

Fred Perry Sale

In Engeland word Fred Perry beschouwd als grootste tennisspeler aller tijden. Nadat zijn carrière afgelopen was zetten hij een sportieve kledinglijn op met het logo de lauriekrans. Zijn kortingen op de website zijn rond de 30% en 40%, een flinke Fred Perry sale. Hier kun je leuk op profiteren, nu al helemaal met de sinterklaas en kerstcadeaus.

Rate this post