Het overhemd heeft een nogal aparte status binnen de kledingkast van de man. Dit komt onder andere doordat het zo goed te combineren is met verschillende stijlen. Toch betekent dit niet dat je zomaar lukraak verschillende dingen bij elkaar kunt pakken. Het is belangrijk een aantal zaken goed in het oog te houden. Zo kan je een overhemd op verschillende manieren dragen. Vooral het verschil tussen het zakelijk dragen van een overhemd en het casual dragen van een overhemd is belangrijk om te onderscheiden. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste keuze maakt.

Zakelijk dragen van een overhemd

Het belangrijkste waar je op moet letten wanneer je een overhemd in een zakelijke setting draagt is de pasvorm. Juist dan kan bijvoorbeeld een overhemd met mouwlengte 7 zeer goed van pas komen. Je komt dan namelijk niet zo snel in gĂȘnante situaties terecht waarin je overhemd te kort lijkt. Wanneer er veel belangen op het spel staan wil je dit immers het liefst gewoon altijd voorkomen. Let daarom altijd goed op de pasvorm wanneer je een nieuw overhemd kiest. Naast de kleur is dit de belangrijkste factor die het succes ervan voor jou bepaalt.

Casual dragen van een overhemd

Wanneer een overhemd meet casual gedragen wordt, dan is het vaak zaak om het strakke en formele zo veel als mogelijk achterwege te laten. Dat doe je bijvoorbeeld door een overhemd te kiezen dat net iets meer oversized is. Ook dan kan een overhemd van mouwlengte 7 in sommige gevallen dus een hele goede oplossing zijn. Je hebt dan immers een goed overhemd in handen dat een net iets meer nonchalante uitstraling geeft. Dit kan dus ook hetzelfde overhemd zijn dat voor anderen juist in een zakelijke sfeer heel goed kan werken. Het is belangrijk dit goed te leren herkennen.

Rate this post