goedkopekledingoutlet-nlWat het beste overhemd is voor jou, is natuurlijk een persoonlijke zaak. het beste overhemd? Veel winkels bieden een brede keuze aan stoffen, stijlen en kleuren. Deze grote assortimenten zijn te danken aan het feit dat het overhemd niet langer alleen formeel gedragen wordt, tegenwoordig wordt het meer en meer gezien als een casual kledingstuk. Overhemden zijn verkrijgbaar in gewaagde stijlen, stoffen en kleuren en zijn een echte must-have voor iedere man. Bovendien zijn er leuke accessoires verkrijgbaar, waarmee de overhemden een extra persoonlijk accent krijgen. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een overhemd? Hieronder een paar tips.

Pasvorm

Algemeen: Het shirt mag niet te kort zijn aan de onderkant. Wanneer het overhemd te kort aan de onderkant is zal deze bij iedere beweging uit de broek gaan. Ook bij de polsen dien je op te letten dat het manchet doorloopt tot op het punt waar de pols buigt. De boord van het overhemd dient goed rond de nek te sluiten, en niet te strak, maar ook niet te los te vallen. Het dient mogelijk te zijn om één vinger tussen de nek en de boord te plaatsen.

Getailleerde overhemden: Deze smalle pasvorm is vooral voor jonge en-of slanke heren geschikt. Let bij het passen op dat de knopen niet open gaan staan doordat het overhemd misschien net iets te smal voor jouw lichaamsbouw is. Een overhemd moet ook voldoende bewegingsvrijheid bieden. Wanneer de pasvorm van het overhemd goed is, sluit het mooi aan rond het lichaam, en is evengoed aangenaam en comfortabel om te dragen.

Rechte overhemden: Voor een bredere lichaamsbouw en behoefte aan comfort tijdens het dragen kun je kiezen voor een recht model.

Knopen

Een gemiddeld overhemd heeft zes knopen op de knopenbies gestikt (bron). De boordknopen worden niet meegeteld. Soms zit er een extra knoop onderaan het overhemd zodat het hemd mooier in vorm blijft en netjes in de broek blijft zitten.

Tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht besteed aan de knoopsgaten deze worden soms met een contrasterend garen gestikt. Hierdoor worden ze stijlbepalend voor de rest van het overhemd.

Boord

Misschien wist je dit niet, maar een boord kies je vooral naar de vorm van je gezichtsgelaat.

Breed gezicht met korte nek: Kies voor een lagere boord met korte punten

Smal gezicht met een langere nek: een hoogstaande boord en weggesneden punten zijn vaak goed passend.

Ook de das die je kiest kan bepalend zijn voor het kiezen van de boord:

Volle stropdas: een weggesneden boord of cut-away boord is met een volle das mooist.

Zonder das: Een overhemd met hoge staande kraag, dubbelknoopse spread en eventueel een contrasterende binnenboord kan ook goed zonder das of strik gedragen worden voor een casual look.

Rate this post