Chelsea boots zijn dichte, lage laarzen en worden gedragen door zoveel mannen als vrouwen. De hak van de schoen is gekenmerkt doordat deze wat hoger is. De Chelsea boot stamt af van de Victorianen, toen deze laarzen ook werden gedragen door zowel mannen als vrouwen. Het is een hele tijd uit geweest of geheel verdwenen, maar sinds een aantal jaar is de Chelsea boot weer helemaal “hot”. Ze zijn in eigenlijk elke ‘normale’ schoenenwinkel te verkrijgen en op internet is het al helemaal moeilijk om ze niet tegen te komen.

Het merk

Chelsea boots zijn ontwerpen door de schoenmaker van koningin Victoria (koningin van Groot-Brittannië van 1837 tot 1901) , J. Sparkes-Hall. Het merk werd steeds groter en allereerst uitgebracht onder de naam van de schoenmaker. Het werd voornamelijk gebruikt onder paardrijders, maar ook als normale schoen.

Later, sinds 1960, word de laars gezien als een iconisch voorwerp. Zo was er een subcultuur in Engeland die de laarzen weer gingen dragen. Sindsdien is het alleen maar verder ontwikkeld. De naam Chelsea komt van een wijk middenin Londen. Hier was de laars mateloos populair onder de mensen en werd gedragen door de Rolling Stones tot de welbekende voetbal ‘hooligans’.

Diversiteit

De Chelsea boot is een echte musthave voor het nieuwe modeseizoen. Er zijn al veel mensen overstag gegaan en zijn overgegaan tot een aankoop van de laarzen. Bij het aanschaffen van de Chelsea boot moet u rekenen op een groot aanbod. Er zijn veel merken die de Chelsea boot verkopen, zoals Fred de la Bretoniere, Floris van Bommel, McGregor, Michael Kors en Tommy Hilfiger. Zoals u kunt zien zijn er dus tal van internationale, maar ook nationale merken die de Chelsea boots aanbieden. Elke merk zal proberen om hun eigen wending aan de laarzen te geven en zo hun eigen identiteit te waarborgen.

Rate this post