Iedereen wil er natuurlijk op zijn best uitzien in zwemkleding. Ben jij benieuwd welke nieuwe trends er in 2016 zijn? Lees dan snel verder! Wij vertellen je namelijk wat je dit jaar zeker terug gaat zijn op het strand en in het zwembad.

Kleurige natuurprints

Drukke jungleprints en inspiratie vanaf de natuur. Bereid je dus voor op veel groentinten, terra, blauw en koper. De prints zijn te herleiden aan de Afrikaanse cultuur en jungle. Denk aan blad-, bloem- en dierenprints en bohemian tekeningen. Vooral de combinatie van verschillende kleuren en patronen komt weer terug. Een erg gedurfde look om je deze zomer in te vertonen.

Bedekken is sexy
De kleine broekjes en mini topjes zullen dit jaar niet meer zoveel aanwezig zijn. Hoge slimming broekjes, broekjes met lange pijpjes, topjes met mouwtjes en topjes met een hoge neklijn zijn zeker een trend. Ook het doodnormale badpak lijkt weer terug te gaan komen. Al zal dit ook in monokini vorm zijn (badpak met uitsneden of transparantie bij bijvoorbeeld de rug of zij). Deze trend is ook al terug te zien in het bekende merk Prima Donna Swim. Deze trend lijkt natuurlijk een beetje op de mode van de jaren 60.

Sportief op stap
Nog een retrolook die terugkomt. Deze kan gelinkt worden aan de jaren 80. De sportieve outfit. Overdreven prints met uitvergrote sportieve details. Dit is een speelse, sportieve en vrolijke trend die een knipoog geeft naar de mode van toen. Een beetje kitsch is het wel, maar dat mag allemaal in 2016!

Romantische taferelen
Nog meer prints! Dit keer alleen niet fel en aanwezig, maar meer een romantische invloed. Prints die lijken op schilderijen van bloemen op een doek. Deze badmode is dus een stuk subtieler en zacht. Ook in de materialen is dit terug te zien. Zijde en glans met een porseleinen gloed als afwerking.

Donkere tinten
Ben je niet zo van de bloemetjes of drukke prints? Dan is dit jaar voor jou de tijd om voor de donkere tinten te gaan; koper, zwart, goud en zilveren details. Allemaal gepaard met een glimmende stof. Hierin is wel te zien dat er steeds meer mogelijk is in materialen. Zo worden glans en shimmers gemaakt die tegen chloor en water kunnen zodat je gewoon kunt zwemmen. Deze worden gecombineerd met een leer-look of latex, met een afwerking met ritsen, studs en kralen. Deze print heeft dus geen prints, maar wel texturen van dieren komen terug. Denk dus aan leer, slangenhuis en metalige inspiratie. Erg glamoureus!

Begin Juli is een grote lingerie badmode show in Parijs (SIL) waarbij de definitieve collectie van 2016 getoond wordt.

Rate this post