Bitcoin, meer bekend als btc, is een steeds meer een bekender betaalmiddel aan het worden voor. Btc wordt steeds meer geaccepteerd als betaalmiddel, veel meer mensen investeren hun geld ook in btc. Met btc ben je je eigen bank, er is geen tussenpersoon meer, de waarde ervan blijft stijgen, transacties worden heel snel verwerkt, transactiekosten zijn heel minimaal. Je denkt nu zeker, waar kan ik btc kopen. Lees verder voor meer informatie hierover.

Ontstaan van bitcoin

Bitcoin is een concept dat in 2009 is ontworpen door software-maker Satoshi Nakamoto (pseudoniem). Na het genereren van het cryptogeld werd deze voor het eerst in 2010 gebruikt voor aankopen. De waarde van BTC was toen zo laag dat 1 pizza BTC 5,000 kostte. In 2011 had BTC voor het eerst de waarde van $10, tegen midden 2013 is deze waarde opgelopen naar $100. Eind 2013 werd de waarde van BTC vastgesteld op $ 1,000 en in 2017 was dit al opgelopen naar $20,000. In 2018 daalde de waarde drastisch, dit had te maken met verschillende overheden die regelgevingen in werking namen tegen cryptocurrencies.

BTC kopen

Btc kopen kan op verschillende handelsplatformen, zoals Bitvavo, Blox, BTC Direct, Litebit, Etoro, Plus500 crypto en nog veel meer. Ze hebben allemaal hun voordelen en nadelen en betaalmethoden. Het beste is om een vergelijking te maken tussen allemaal en dan een keuze te maken. Bitcoins worden in een wallet bewaard, dus het kiezen van een wallet is ook een stap. Je kan kiezen uit, paper, online, hardware, desktop en mobiele wallets. Allemaal hebben hun functies, ga na welke het best bij u past. Na alles goed geëvalueerd te hebben heb je al je keuze voor platform, betaalmethode en wallet, nu kan je overgaan tot het aanmaken van je account en aanschaffen van btc.

BTC gebruiken

Btc kan gebruiken voor het kopen van verschillende producten en diensten, zowel online als in winkels. Als je bijvoorbeeld online kleding wil kopen met btc, kan dat als de webshop btc accepteert als betaalmiddel. Ga na wat hun btc adres is en maak btc uit je wallet over. Je kan ook een cryptocreditcard aanvragen, via Visa of Mastercard worden je bitcoins omgezet in valuta voor gebruik. Voorwaarde is wel dat je een btc account met btc erop moet hebben.

Rate this post